De Garia Golf Cart voor Mercedes-Benz

Nu een super stijlvolle golfkar in samenwerking met golfkar fabrikant Garia op de markt gekomen. Éen ding is zeker: dit is de meest luxe golfkar die je ooit gezien hebt!

Voertuigen met een Mercedes-Benz design ziet men al op het water, op het land en in de lucht. Vanaf nu zijn die ook aanwezig op de golfterreinen. Als een echte sportauto hevelt de Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car op authentieke wijze de sensuele zuiverheid die kenmerkend is voor het onmiskenbare automerk Mercedes-Benz over naar een premium golfkarretje.

De Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car is het nieuwe transporttype voor op golfterreinen. Gorden Wagener, designverantwoordelijke bij Daimler AG: “ We hebben de wereld van de golfkarretjes heruitgevonden met onze Mercedes-Benz Golf Car. Mercedes-Benz staat voor moderne luxe en golf is daar een authentiek onderdeel van. Onze autodesign overhevelen naar een golfkar voelt met andere woorden erg natuurlijk aan. Dit heeft ons in staat gesteld een product te ontwikkelen dat tegelijk sensueel en puur is.”

Onmiskenbare design

De technische basis voor de ontwikkeling van de golfkar werd geleverd door de golfkarfabrikant Garia. De vorm van de golfkar is gebaseerd op het onmiskenbare en uitmuntende Mercedes-Benz design. De eerste conceptuele fase hield al rekening met het feit dat golfkarretjes aan bepaalde vereisten moeten voldoen gelet op de beschikbare ruimte op de golfterreinen.

De ongewone verhoudingen die hieruit voortvloeiden, blijven harmonieus dankzij de designexpertise van Mercedes-Benz . De designers waren in staat om van de binnen- en de buitenkant een harmonieus geheel te maken. Ook aan de kleur en materiaalkeuze werd veel aandacht besteed; wat resulteert in een combinatie van sportief carbonvezel, een sensuele houtbekleding en bijzonder kwaliteitsvol lichtgekleurd leder.

Sportief en evenwichtig

De vorm voor het design van de golfkar is gebaseerd op het onmiskenbare en uitmuntende Mercedes-Benz design, wat synoniem staat voor moderne luxe. De doelstelling van dit design is om mooie en intelligente producten te creëren die tegelijk trendy en cool zijn.

De bestuurder en de passagier hebben een mooi uitzicht dankzij een breed en gebogen windscherm. Het dak uit carbonvezel heeft een andere kleur en vormt de basis van het voertuig. De sportieve indruk wordt geaccentueerd door een kleine achterspoiler die dienst doet als golftashouder met plaats voor twee golftassen. Een diffuser uit carbonvezel zorgt voor een afgeronde achterzijde; een plezierige toets die doet denken aan sportwagens.

De toekomst

Onder de zetel bevindt zich een koelkast en het opbergvak onder het dashboard laat u toe om uw golfballen mooi op te lijnen. Fleshouders op het instrumentenbord en aan de passagierskant bieden ruimte voor glazen en flessen. De pedalen vormen een ander mooi detail. De rechterpedaal beschikt over een plusteken, de linkerpedaal over een mintaken, een verwijzing naar Garia. Op een praktische en charmante manier worden zo de rem en de gaspedaal van het elektrisch aangedreven voertuig aangegeven.

De sportieve indruk wordt geaccentueerd door een kleine achterspoiler die dienst doet als golftashouder en die volledig geïntegreerd is in het algemene ontwerp. In de golftashouder kunnen twee golftassen schuin naar achteren geplaatst worden, wat ervoor zorgt dat de clubs makkelijk weggestopt en uitgehaald kunnen worden.

Perfecte aansluiting van top tot teen…

Een geïntegreerde 10.1-inch touchpad aan boord toont de voertuiginformatie in de kleinere bovenzone. Op het grote scherm kunnen de inzittenden een kaart van het golfterrein en hun huidige positie bekijken of, indien nodig, een elektronische score activeren. Daarnaast kunnen vele functies worden gecontroleerd met één vingertoets, bijv. rijden in ‘sport’- of ‘eco’-modus, de koplampen activeren, verwarming van het windscherm opzetten en de ruitenwissers bedienen.

De elektrische motor heeft een vermogen van drie kilowatt, maar kan tot elf kilowatt vrijmaken gedurende kortere periodes. Dit volstaat om de Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car een beheerste topsnelheid van 30 km/u te verlenen met een actieradius van 80 km. De oplaadtijd van de lithium-ion batterij bedraagt zes uur.

Kwalitatief materiaal en kleurconcept

Spelen met het contrast tussen zachte en hardere materialen is typisch voor Mercedes-Benz – bijv. op het instrumentenbord, met een geverfd bovengedeelte en een lederen omlijsting van het lagere deel. Ook aan de kleur en materiaalkeuze werd veel aandacht besteed; wat resulteert in een combinatie van sportief carbonvezel, een sensuele houtbekleding en bijzonder kwaliteitsvol lichtgekleurd leder.

Met een zorgvuldige en aan strikte normen onderworpen afwerking, bevestigt de materiaalkeuze het kwalitatieve aspect van de golfkar. Metalen elementen schitteren elegant in de moderne zilverkleur silvershadow. Het stuur maakt de materiaalcontrasten letterlijk tastbaar: gevoerd in wit leder, beschikt het onderste deel over een metalen sluiting in silvershadow. Een rooster voor luchtaanvoer versterkt uitdrukkelijk de verwijzing naar een personenwagen. Het doet meteen denken aan het gekende radiatorrooster van Mercedes-Benz, net zoals de golfbalstructuur van het voertuig onmiddellijk verraadt waarvoor het dient.